Ända sedan Steve Jobs presentation av iPhone 3G 9 juni 2008 har många spekulerat i att Applebossens hälsa inte är vad den borde vara. Jobs såg ovanligt tunn och tärd ut vid denna presentation, men förklaringen efter tillställningen var att Jobs drabbats av en vanlig infektion men trots det ville genomföra det annonserade framträdandet. De värsta farhågorna har varit att den cancer Jobs framgångsrikt opererades mot skulle ha återkommit. Tveksamheten kring Jobs hälsa har enligt många dessutom påverkat Apples aktiekurs negativt.

Nu försäkrar Jobs att han är cancerfri fyra år efter sin operation, men att han däremot tidigare i år opererats för problem som inneburit viktminskning. En vanlig följd efter bortoperation av cancer i bukspottskörteln är just problem med viktminskning och allmänt sämre energinivå.

”Mr. Jobs has told several associates, as well as some members of Apple’s board, that he is dealing with nutritional problems in the wake of his cancer surgery. Medical descriptions of the surgery state that in some cases it leads to weight loss and low energy.”