Apple hade mycket på sin tallrik 11 juli. Förutom lansering av iPhone 3G i 21 länder, uppdatering av mjukvaran till iPhone till version 2.0 och premiär för App Store, skulle dessutom MobileMe ta över efter .Mac med extra möjlighet till synkning mellan Mac, PC och iPhone. MobileMe var den premiär som var minst lyckad, med stora problem att få tjänsten att rulla som det var tänkt. Dessutom lyckades man reta upp och oroa de som vågat sig på ett gratis provmedlemskap, genom att reservera ohemula summor pengar från dessa potentiella kunders kontokort.

Nu har i alla fall MobileMe börjat rulla ungefär som det är tänkt, fast med mer fokus på synkronisering istället för push–tjänster. Dessutom har de som fått sina kontokortskonton felaktigt reservationsdebiterade, äntligen börjat få denna fadäs fixad. Som kompensation för allt strul ger Apple en till två månaders extra medlemskap till de användare som drabbats.