Idag på morgonen fanns endast några hundra iPhone 3G 8 GB kvar att köpa hos Telias butiker i Sverige. Lagerstatus som uppdateras varje morgon finns att hitta på Telias iPhonesida. Det finns inga säkra besked om när nya leveranser dyker upp.

Den massiva succén med över en miljon sålda iPhone 3G under premiärhelgen (231 per minut), har fått även de mest optimistiska analytikerna att revidera de förväntade försäljningssiffrorna uppåt. Gene Munster uppskattar att 400 000 iPhone 3G sålts i USA, 250 000 i Storbritannien och ett snitt av 18 000 i övriga Europeiska länder. För Sveriges del räknar man med 6 000 sålda iPhone under premiärhelgen.

”Global demand for the iPhone is better than expected. This trend will likely continue as Apple rolls out an additional 58 countries in the next several months. In addition, we expect Apple will sell phones in China and Russia by year end. The only problem is production, but we continue to believe 45 million units for 2009 is achievable.”