De som använt sin nya iPhone 3G flitigt, har knappast kunnat undgå insikten att den lille rackaren drar mycket batterikraft. Inte så konstigt egentligen med alla skiftande funktioner en iPhone ska klara av. När den första tidens lek och testande är avklarad, kan det vara läge att försöka åstadkomma längre intervaller mellan batteriladdningarna.

Gizmodo har gjort en bra genomgång av hur du får ut mer batteritid ur din iPhone 3G. Alla tips är inte lämpliga för alla användare, men testa gärna några av de inställningar som passar just ditt sätt att använda din iPhone.

Missa heller inte att kolla in Apples sida om batterihantering för iPhone. För att få batteriet att leverera full kraft krävs att det utsätts för ett antal kompletta uppladdnings– och urladdningscykler i början av sin livstid. Även här ges tips på inställningar för att få längre användningstid innan uppladdning krävs.

”For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Be sure to go through at least one charge cycle per month (charging the battery to 100% and then completely running it down).”