Många tror att Mac OS X 10.6 Snow Leopard kommer att få någon sorts introduktion ikväll vid WWDC. John Grubers genomgång av det som sagts hittills om denna kommande version av Mac OS X är riktigt vettig.

Uppgifter om att Snöleoparden bara kommer att stödja 64–bitars Intelmacar tror jag mer har att göra med begränsningar i tidiga utvecklarversioner, där finns inte behovet att stödja 32–bitar.

Däremot känns det vettigt att släppa stödet för PPC vad gäller detta operativsystem lagom till nästa år, när de allra senaste PPC–Macarna är minst tre år gamla, dessa kommer ändå att ha lång fortsatt livslängd med dagens Leopard som motor. Nyttan av att kunna stödja ny hårdvara baserade på Intelprocessorer väger över för att göra ett generationsskifte.

För egen del gillar jag även tanken på ett nytt operativsystem utan nya funktioner. Helt enkelt en grundlig genomgång av det som finns idag så att det fungerar ännu bättre och smidigare. Där ligger lockelsen i en variant av dagens Leopard, med den mytiskt laddade Snöleoparden.

”The appeal of Mac OS X versus Windows is what? That it has more features? No. It’s that it is more elegant, simpler, more efficient, and more reliable. So I can imagine Jobs on stage announcing that Apple has assigned their best engineers to a year-long project to focus on just those things.”