RoughlyDrafted har gått igenom några mindre kända nyheter i kommande Mac OS X Snow Leopard. Till stor del handlar det om sådant som kommit fram under utvecklingen av operativsystemet för iPhone, som nu även slår igenom i det fullstora operativsystemet, bland annat push–teknik och bättre stöd för multitouch–gester till alla bärbara Macar (MacBook Air plus kommande MacBook och MacBook Pro).

Hela operativsystemet har dessutom bantats ned rejält storleksmässigt. Det spekuleras en hel del kring hur detta åstadkommits i artikeln. Det mest effektiva sättet att banta ned Mac OS X vore annars att släppa stödet för PPC, vilket idag gör applikationerna onödigt stora med dubblerad kod för olika processorfamiljer.

Att Mac OS X Snow Leopard Server har stöd för ZFS var känt, men tydligen har även klientversionen stöd för ZFS från start. Filsystemet ZFS är inget som de flesta användare har nytta utav, men för de som kör tunga applikationer vilka kräver mycket lagringsutrymme verkar det klart vettigt att använda ZFS.