Förutom iPhone 3G och det som redan var i stort sett känt för den mobila plattformen, är planerna inför nästa större uppdatering av Mac OS X det som känns mest intressant nu när WWDC08 kickat igång.

Mac OS X Snow Leopard blir en chans att konsolidera allt det nya som hänt på Macsidan de senaste åren. Det finns ingen anledning att jaga livet ur sig i jakt på nya finesser när Leopard är så kompetent. Windows Vista blev inget direkt hot och det dröjer ett bra tag innan Microsoft kan samla ihop sig till något som inte bara är kosmetika.

Nu finns möjligheten att trimma Leoparden till att använda Macens moderna plattform fullt ut. Bättre bruk av multiprocessorer och grafikprocessorer kan ge sköna prestandaförbättringar. Utvecklare får dessutom en bra framförhållning för att ta sig an ambitiösa projekt. Stöd för Microsoft Exchange 2007 på systemnivå ger en rejäl möjlighet att fortsätta ta marknadsandelar på företagsmarknaden.

Ungefär ett år beräknas arbetet med Snöleoparden ta innan den släpps. Än så länge finns inga uppgifter om eventuellt stöd för PPC, men med tanke på att fokus ligger på teknik som inte PPC mäktar med, så lär det säkert bli så att dagens Leopard blir den sista som har stöd för den äldre processorplattformen.

”Snow Leopard is optimized for multi-core processors, taps into the vast computing power of graphic processing units (GPUs), enables breakthrough amounts of RAM and features a new, modern media platform with QuickTime® X. Snow Leopard includes out-of-the-box support for Microsoft Exchange 2007 and is scheduled to ship in about a year.”