Bara för att något går att göra för iPhone, innebär inte detta att man får göra det för iPhone. Adobe strävar på med att försöka få Flash till iPhone, samtidigt som man duckar för det viktigaste hindret, nämligen det att Apple inte har något intresse av Flash för iPhone.

Med tanke på Apples utvecklingsarbete för att stödja modern, öppen webbstandard på alla plattformar så finns inte motivationen för att ta in en illa fungerande gökunge i boet. Det enda trolig undantaget vore i så fall att stödja Flashvideo baserad på H264, i stil med det stöd man ordnat för YouTube.

Apples SDK och API för iPhone säger klart och tydligt att man inte stödjer den typ av insticksprogram som Flash representerar. MobileSafari har inte stöd för någon som helst mediauppspelning integrerat i webbmaterial, inte ens för QuickTime, som istället spelas upp i en separat applikation.

”But it’s worth taking a step back to consider that Apple doesn’t even support playing inline QuickTime content in MobileSafari web pages — clicking a QuickTime movie in MobileSafari takes you to a standalone QuickTime player. The iPhone is simply too performance sensitive to allow for inline media playback”