Det är inte ofta jag kan säga mig ha något gemensamt med Bill Gates, men veckan som gick var sista arbetsveckan på jobbet för oss båda. Man må tycka vad man vill om Gates, men han har onekligen gjort rejäla avtryck i historien genom Microsoft och kommer nu att fokusera det mesta av sin tid på välgörenhetsarbete.

Redan under CES i januari visade Bill upp en del av sina tänkbara framtidsplaner i en riktigt skön video som visar prov på en del av hans mer välkända egenheter. Mina egna framtidsplaner efter det omvälvande året hos Prime PR ska få mogna ännu ett tag.

Bill Gates CES Keynote Video

David Letterman visade upp en passande hyllning redan för två år sedan när det först blev känt att Gates skulle trappa ned verksamheten och sluta med sitt dagliga värv.

Letterman’s tribute to Bill Gates and Microsoft

The Joy of Tech har såklart skämtat en hel del med Gates under åren, men ger all respekt åt farbror Bill som den äkta nörd han alltid varit.