Den i Applevärlden välkända analytikern Gene Munster hos Piper Jaffray, har räknat lite på vad Apples App Store för iPhone kan komma att innebära rent ekonomiskt. Baserat på beräkningar av antalet iPhone och iPod touch de närmaste åren tror han att App Store kan komma att omsätta 1,2 miljarder USD redan mot slutet av 2009. Av denna omsättning plockar Apple ut 30 procent och Munster räknar med att vinstmarginalen efter omkostnader ligger på 60 procent, alltså en nätt vinst på hela 254 miljoner USD.

Jag tror att många kommer att bli riktigt överraskade över potentialen hos App Store, inte minst vad gäller försäljning av spel till Apples mobilplattform. Att var som helst kunna bläddra bland ett stort utbud av program och sedan köpa, ladda ned och få installerat direkt är det mest särskiljande konceptet för iPhone jämfört med alla tänkbara konkurrenters (icke)lösningar. Lockelsen för utvecklare att vara med på tåget och kunna exponera sina skapelser direkt på alla de miljontals skärmar där de är tänkta att användas måste vara enorm.