Apple verkar ha fått riktig snurr på sin verksamhet med Apple TV och iTunes Store sedan man startat med filmuthyrning via denna kanal. Ett nytt avtal med högklassiga HBO har enligt rykten kommit till stånd genom att Apple gått ifrån sin hårdnackade hållning vad gäller fast prissättning, till förmån för differentierade priser.

En mer flexibel prissättning kan i förlängningen innebära en ny överenskommelse med NBC, som lämnade iTunes Store med buller och bång sedan Apple vägrat skruva i sin betalningsmodell.

Apple plus HBO kan bli en riktigt förlösande kombination för att få Apples distributionsmodell för video att fästa rejält. HBO har hittills endast erbjudit digital nedladdning via HBO On Demand till de som redan är kunder hos betalkanalen.

Det är säkert väldigt många som gärna betalar en slant för att återuppleva The Sopranos och andra HBO–succéer i HD genom Apple TV.