Det lutar åt en riktig Applefest för Australien i juni. Lokala Appleåterförsäljare har enligt färska uppgifter fått besked om att iPhone kommer att släppas under sista veckan i juni. iPhone kommer inte att låsas till någon enskild mobiloperatör och får säljas av nuvarande återförsäljare.

Med tanke på att det endast finns en mobiloperatör i Australien som stödjer Edge, och alla övriga använder 3G, passar detta bra med den troliga debuten för iPhone 3G. Som grädde på moset väntas Australiens två första Applebutiker vara redo att öppnas under samma period, i Sydney respektive Melbourne.

Med andra ord ett passande tillfälle för Steve Jobs att vara på plats och glänsa ikapp med iPhone. Tydligen har de olika återförsäljarna fått lite olika datum av Apple, vilket tyder på att man vill kunna spåra läckor som denna.

”Resellers have been told specific dates, but they have all been told different dates within the same week. If a specific date is said in the media, then Apple knows who leaks it and can slap them around. As the sources of my info are also my friends, I haven’t included the dates.”