Som vanligt i dessa dagar slår Apples senaste kvartalsrapport alla möjliga rekord. Den del som agerat draglok för den egna pengapressen denna gång är en stark uppgång för Macförsäljningen. Hela 2 289 000 Macar skeppades under kvartalet. 10 644 000 iPod och 1 703 000 iPhone är inte heller fy skam.

Mac stod för 59 procent av omsättningen med en årlig ökning på 51 procent, mer än 3,5 gånger tillväxten för den övriga datorbranschen. MacBook och MacBook Pro sålde riktigt bra, tätt följda av iMac samt Mac Pro. MacBook Air har fått ett bra mottagande, men den har bara funnits ute en del av detta kvartal.

Apples kassa innehåller 19‚4 miljarder USD, vilket nästan borde innebära en licens att designa egna sedlar. Under den presskonferens som följde på publiceringen av kvartalsrapporten framkom inget revolutionerande. Målet om 10 miljoner sålda iPhone innan årets slut ligger fast. MacBook Air tycks inte påverka försäljningen av övriga bärbara modeller.