Det var till stor del min entusiasm för Mac mini som gjorde att jag startade MaxiMac för bra precis tre år sedan. Jag registrerade faktiskt domänen minimac.se innan maximac.se och hade tankar på att göra en specialsajt som bara skulle handla om Mac mini.

Trots rykten om att Mac mini skulle försvinna från Apples sortiment så har denna sköna lilla universalMac hängt kvar, till stor glädje för alla som vill göra ovanliga saker med en stryktålig och kompakt men ändock fullt kapabel Mac. MaxiMac rullar till exempel på en Mac mini uppställd hos Macdaddy.

Nu ryktas det om att Mac mini ska få en uppdatering till samma processorgeneration som MacBook och MacBook Pro nyligen begåvades med. Dessutom skulle detta innebära bättre grafikprocessor, högre busshastighet och annat välkommet godis.

Vill du montera din Mac mini diskret, stadigt och säkert så har Sonnet tagit fram en enkel stålram som går att använda på många sätt. MacCuff mini har monteringshål enligt VESA–standard, vilket gör att du lätt kan placera den på baksidan av platta skärmar eller i stort sett var du vill. Gärna med matchande hänglås.