Idag hålls Apples årsstämma i Town Hall, Apple Campus Cupertino. Styrelsen ska omväljas och räkenskaperna ska godkännas. Dessutom har det kommit ett par förslag från aktieägare som styrelsen vill att stämman ska rösta emot. Det mest intressanta brukar dyka upp på slutet när övriga frågor dyker upp från deltagarna.

I år är det mycket möjligt att Apples sänkta aktiekurs och samtidigt välfyllda kassa hamnar i fokus. Fler och fler rekommenderar att Apple ska använda en stor del av kassan till återköp av aktier. Detta skulle visa förtroende för Apples fortsatta utveckling och ge aktiekursen skjuts.

”With a stock trading at about $125 a share, Apple could afford to reduce its outstanding shares by as much as 10 percent and still have an enormous cash position left over. Further, if it stretches the buyback over the next year or so, it would be replenishing chunks of the cash it’s spending on stock every quarter. Not only would the announcement become a clarion call to investors that Apple was “investing” in its future, it would shrink the float and increase earnings per share. Which would drive the stock higher, and increase its market cap. A win, win, win.”