Apple har nu bekräftat att Xserve RAID kommer att plockas bort ur sortimentet när innevarande lager sålt slut. Istället för att uppdatera sin egen RAID–lösning till att hantera SATA–hårddiskar, valde Apple att framöver erbjuda Promise VTrak RAID som en prisvärd och kompetent ersättare.


”The VTrak E-Class RAID subsystem delivers outstanding performance for general server and video storage workloads, reaching up to 1400MB/s of sequential read performance and 617MB/s of sequential write performance in a RAID 5 configuration with redundant controllers. When configured with Apple’s Xsan 2 clustered file system and Final Cut Studio 2 video suite, the 32-drive Vtrak subsystem delivers up to 6 streams of 8-bit uncompressed high definition video, 22 streams of ProRes HQ compressed HD video and 26 streams of 8-bit uncompressed SD video.”