Apple har ett samarbete med American Idol, som betyder att alla framträdanden i American Idol går att köpa via iTunes Store. Dessutom kommer iPod och iPhone att synas friskt i själva programmet.

American Idol i sin tur får stöd av Apple för att visa strömmande video på sin webbplats, som dessutom får frikostigt med länkar från Apples webbplats. Verkar som en bra affär för Apple med tanke på American Idols monstruösa tittarsiffror.

”According to Variety, this deal is the brainchild of 19 Entertainment’s Simon Fuller and Apple CEO Steve Jobs. FremantleMedia North America teams with 19 to produce AI; Jobs is well-known as Apple’s Zen master. In an era when it’s getting more and more difficult for advertisers to get viewers pay attention to commercials, by aligning with AI, Apple will enjoy major exposure. ”

Igår visades dessutom en ny reklamfilm för iPhones lillasyskon iPod touch i American Idol. Filmen finns upplagd hos Apple och visar tydligt mångsidigheten hos iPod touch.