Nu när den uppdaterade versionen av Apple TV släppts, ser Apple ut att ha fått till det mesta rätt. Löftet om HD-kapacitet som fanns med från början kan nu infrias med hyra av filmer i HD-format. Även ljudmöjligheterna matchar bilden med full Dolby 5.1 istället för enklare Dolby Surround.

Bästa genomgången av hur nya Apple TV fungerar fås med Apples instruktionsvideo.

AppleInsider har en riktigt rejäl genomgång av nya Apple TV som rekommenderas starkt. Här har man bland annat en vettig diskussion om huruvida 720p är äkta HD. Kvaliteten på HD avgörs till väldigt stor del av hur hårt komprimerad signalen är, Apple står sig väl så bra i den jämförelsen.

Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi får tillgång till hyrfilm genom Apple TV även här i Sverige. Paradoxalt nog tycks det vara enklare att ordna rättighetsmässigt än digital köpfilm. Förhoppningsvis får vi även tillgång till det lägre (subventionerade?) pris som Apple TV vid nyintroduktionen fick i USA.

”The system now supports menus in English, Danish, Spanish, Korean, Portuguese, simplified and standard Chinese, Finnish, French, Dutch, Russian, Swedish, Norwegian, Italian, German, and Japanese, indicating that Apple has worldwide plans for the device. However, not all content is yet supported from all of the worldwide music stores, as Apple still has to hammer out licensing agreements on movies and rentals outside the US.”

RoughlyDrafted har tagit en djupare titt på utvecklingen för digital video som är intressant läsning. Är du nyfiken på en kvalitetsjämförelse mellan HD från olika källor så bistår iLounge med det.