MacJournals har tagit en rejäl titt på hur Apples senaste rekordkvartal och prognos inför nästa kvartal, i media felaktigt förvandlades till ett tecken på att Apple missat uppställda mål.

En klart intressant och detaljerad berättelse om hur analytikers förväntningar förväxlas med faktiska uppgifter och får en nervös börs att agera negativt, främst med fokus på CNBC:s missvisande rapportering. Säkerligen till fördel för de som nu fått ett riktigt köpläge med Apples sänkta börskurs och starka framtidsutsikter som bas.

”Now, thanks to CNBC and other constructors of inaccurate narratives, Apple is facing a beating on Wall Street for “missing” guidance that it didn’t issue, for meeting its unpublished iPod sales figures but not meeting the guesswork of Wall Street analysts, and for issuing the same kind of guidance it has issued for years when CNBC’s correspondents insist it’s just not fair of Apple to not inflate its guidance when people who watch CNBC are jittery.”