När börsen stängde i fredags hade Apples aktie nått en ny rekordnotering och hämtat upp sig rejält från den senaste svackan. Med en aktiekurs på drygt 194 USD är Apple nu värderat till mer än 170 miljarder USD. Bland IT–företag är nu endast Google och Microsoft högre värderade. Apples börsvärde är mer än tre gånger så stort som Dells.

Vinsterna är det inte heller något fel på. Apples kassa innehåller mer än 15 miljarder USD. Spekulationerna kring vad Apple kommer att göra med detta kapital är i full gång. Blir det uppköp av andra bolag, återköp av aktier, eller helt enkelt egna investeringar för fortsatt tillväxt som gäller den närmaste framtiden?

Försäljningsvolymen under innevarande kvartal ser ut att bli mycket stor. Ledtiden mellan tillverkning och leverans är kortare än vanligt vilket tyder på stark efterfrågan. Inte minst gäller detta kärnverksamheten Mac.

Starten av nästa år ser dessutom klart intressant ut, med väntade större uppdateringar av Mac Pro, ny ultratunn bärbar (MacBook thin?) och en hel del annat godis som förhoppningsvis presenteras redan vid Macworld Expo 15 januari i San Fransisco.