När allt fler webbapplikationer blir till vardagsprogram som du gärna vill ha framme hela tiden kan vissa problem uppstå. Med många flikar igång i din webbläsare krävs bara att någon av dem flippar ur för att tvinga fram en omstart av hela programmet. Vore det inte bra om Gmail, Google Reader, Facebook och annat kunde få varsitt fönster som var oberoende av din vanliga webbläsare?

Just detta fixar Fluid som låter dig skapa fristående webbläsare för enskilda webbadresser. Fluid är fortfarande i beta men använder stadiga Webkit som bas.

Här har jag skapat en webbläsare speciellt för MaxiMac. Den blir en egen applikation med namnet MaxiMac som får sin ikon från ikonen i webbadressfältet.

MaxiMac kanske inte är det bästa exemplet på det Fluid är bäst lämpat till. Men varför inte göra din egen applikation för Gmail eller Facebook? Mata bara in en URL och ett namn på din alldeles egna applikation så skapar Fluid den på studs.