Den gamla myten att Macar kostar mycket mer än PC gäller inte längre. Dagens Macmodeller står sig mycket väl vid en prisjämförelse med motsvarande bestyckade (när sådana alls går att finna) PC.

Men på ett område håller Apple påslagsfanan högt. Det gäller om du vill lägga till mer minne till den Mac du beställer via Apple. Apples minnespriser är rent ut sagt vansinnigt höga. Troligtvis är det många som inte reflekterar över detta utan gladeligen betalar ett våldsamt överpris och därigenom håller uppe Apples marginaler.

”That is just astounding to me. Surely I’m missing something, but is there another store in the world that charges over $800 for a product that can be had for under $150? And I don’t want to hear any arguments about quality of RAM either. If you happen to get some bad RAM, you can always exchange it (note: I’ve gotten bad RAM from Apple before too… it can fail no matter who makes it).”

Detta kanske är en fin gest gentemot andra återförsäljare som kan sälja fullbestyckade Macar betydligt billigare än vad Apple själva förmår. Hursomhelst finns en enkel grundregel – köp inte minne av Apple.

På tal om priser vore det dessutom lämpligt att Apple justerar ned de svenska priserna med tanke på den låga dollarkursen. Det skulle säkert ge en skön försäljningsökning såhär inför julen.