Ett av de få program som inte fungerade för mig efter installation utav Leopard var Sleep Display Application. Egentligen är detta bara ett Applescript, som när det körs släcker skärmen helt. Bra att ta till när du vill låta datorn tugga på med annat (som inte triggar strömspararnedsläckning) eller bara snabbt dölja skärmen för insyn.

Nu visar det sig att denna funktionalitet finns inlagd i Leopard under Systeminställningar för Exposé och Spaces. Bara att välja ett aktivt skärmhörn och ställa in skärmvila. Dra dit pekaren och skärmen slocknar bums.

Vill du slippa genomfärgad och odistinkt menyrad, men gärna få en mörkare variant som matchar fönsterfärgen? Enklaste sättet är att helt enkelt skippa glassig skärmbild och köra den professionella grå varianten av heltäckande skrivbordsfärg.

Kombinera detta med platt Dock i sidoläge eller modifierad platt Dock längst ned och du får en perspektivmässigt och färgmässigt korrekt arbetsyta.