Förutom att vara mästare på marknadsföringen av åtråvärd hårdvara och mjukvara, har Apple dessutom seglat upp som mästare i att förklara och sälja sina produkter med hjälp av smarta instruktionsfilmer. Den som inte får något vått i ögat, ett leende på läpparna och åtminstone en aning dregel i mungipan vid en titt på Apples senaste video för Mac OS X Leopard, måste vara gjord av sten. Ladda ned den största versionen, luta dig tillbaks och kör den i fullskärmsläge.

Som vanligt har Apple hittat ännu en man (alltid män?) som i svart tröja och med trygga gester kör en perfekt och avslappnad presentation. Filmen på nästintill en halvtimme fick åtminstone mig att fatta vitsen med en hel massa av Leopards nya funktioner, som jag verkligen kommer att ha nytta utav.

Ny Finder som klarar av grymt mycket mer än den gamla versionen är verkligen något att se fram emot. Hanteringen utav andra datorer på nätverket är ett enormt steg framåt.

Time Machine skulle jag behövt idag. Hårddisken valde nämligen att skära ihop på min MacBook, senaste säkerhetskopian är från juli. Massor med jobb försvann i ett svep från arbetsdatorn med liten förhoppning om att kunna återställa något från senare tid. Suck…

Nu har iChat verkligen blivit nyttig som ett supersmart sätt att jobba tillsammans på distans. Busenkelt att visa upp allt möjligt och till och med ta över hela skrivbordet från varandra.

Filmen slutar med en genomgång av hur enkelt det är att uppgradera till Leopard. Jag är totalt övertygad, måste ha så snart det bara går. Time Machine ensamt är värt uppgraderingskostnaden.