Vi som varit med ett tag gillar när det går bra för Apple, det har inte alltid sett lika ljust ut som de senaste åren för vår favoritfrukt. Det har pratats om halo–effekt från iPod och satsats på Switcher–kampanjer för att få fler att välja Mac som datorplattform. Varje litet steg framåt har hållits fram som ett tecken på att det kanske kan lossna nu, åtminstone litegrann för vännen Mac.

Nu finns ingen tvekan längre. Apple kommer att accelerera som aldrig förr vad gäller marknadsandelar och plats i folks medvetande och denna gång är det själva Macplattformen som kommer att dra ifrån. Inget kan stoppa lavinen Mac från sin framfart kommande vinter.

John Gruber har gjort en mycket bra sammanställning av vad Apples senaste kvartalsrapport innebär och räknar upp ett antal anledningar till varför Mac kommer att slå igenom på ett sätt som få trodde var möjligt för bara ett par år sedan.

”The Mac has never experienced sustained growth at this sort of pace. Breaking this quarterly sales record isn’t a fluke — it’s part of a trend. What we’re seeing now is what Mac enthusiasts have been hoping to see for 20 years: more people deciding to buy a Mac. The question now is how big can this trend get.”