De rykten som cirkulerat om att Facebook tänkt starta egen musikförsäljning på nätet verkar handla om en annan uppgörelse. Senaste nytt i ryktesvägen är att Facebook ska samarbeta med Apple och iTunes Store för att ta sig an MySpace vad gäller artistsidor.


Facebook kommer att ge artister möjlighet att bygga upp egna sidor med integrerade applikationer, bland annat den populära iLike, men även en ny widget som möjliggör provlyssning av musik direkt från iTunes Store. I förlängningen borde det finnas en given möjlighet att även köpa musik från iTunes Store via denna nya kanal.

En lyckad satsning på en mer strukturerad musik(er)tjänst kan bli ett starkt alternativ till MySpace mer kaotiska sidor. Facebook är hett nu och blir bara hetare med varje nytt initiativ. Klart spännande om även Apple blandar sig i leken.

Läs gärna den spaning (2007-08-22) om Facebook jag står bakom genom mitt jobb som strateg inom digitala medier hos Prime PR.