Den jovialiske gentlemannen, komikern och skådespelaren Stephen Fry har ett maniskt intresse för prylar. Macintosh har varit självklar i massor med modeller, alltifrån en av de första Macarna i England.

Men det som Stephen främst gillar att leta efter är en ultimat smartphone. Finns det ett bra svenskt ord för en sådan förresten? Han har köpt, fått och testat det mesta i den vägen och berättar i ett långt, utförligt och myckt roande blogginlägg om sina vedermödor med diverse mer eller mindre lyckade kombinationsmobiler.

SonyEricsson, Nokia, Palm och Microsoft, samt även Apple (touchtangentbord är inte helt lyckat) får sig några kängor på vägen. Men i det stora hela har Apple med iPhone lyckats på många punkter där de flesta andra snubblat.

”All the big guns want an iPhone killer. Even I, mad for all things Apple as I am, want an iPhone killer. I want smart digital devices to be as good as mankind’s ingenuity can make them. I want us eternally to strive to improve and surprise. Bring on the iPhone killers. Bring them on.”