Personligen tror jag inte att den annons som valsat runt om säljstart för iPhone i Tyskland 12 november är äkta. Men en sak vet vi säkert, det kommer en Europeisk iPhone och den kommer snart. Frågan är när den ska presenteras och hur den kommer att skilja sig från iPhone 1.0.

Prissänkningen för iPhone nyligen banar väg för en mer avancerad modell till ett högre pris, mer i linje med originalpriset för iPhone. En Europeisk iPhone borde vara baserad på 3G som finns fullt utbyggt på denna sida Atlanten. 16 GB minne låter också som en rimlig förbättring.

Apple har flaggat för att iPhone ska presenteras innan slutet av innevarande räkenskapskvartal, som avslutas 30 september. Som av en händelse går Apple Expo Paris av stapeln 25 september. Jag räknar kallt med att vi får se en ny iPhone som huvudnummer vid detta tillfälle.