Mjukvaruppdateringen till iPhone 1.1.1 gick planenligt ut från Apple igår kväll. Uppdateringen visas automatiskt vid synkning av iPhone genom iTunes. Den nya versionen innehåller en hel del mindre förbättringar och säkerhetsfixar, samt möjligheten att köpa musik genom iTunes Wi–Fi Store och stöd för video ut.

Precis som man aviserat tidigare i veckan, resulterar uppdatering utav hackad iPhone i en så kallad iBrick, en uppdaterad telefon som väntar på aktivering men inte kan aktiveras.

Nu pågår en febril aktivitet för att hitta en metod att uppdatera som inte låser iPhone, samt en möjlighet att starta upplåsningskarusellen igen. Detsamma gäller för tredjepartsprogram till iPhone som försvinner genom denna uppdatering.

Apples internationella marknadsföringschef Bob Borchers, visar i en ny instruktionsvideo upp hur de nya finesserna i den uppdaterade iPhone fungerar.