För Apple är även det som kan ses som mindre designbeslut så viktiga att man inte drar sig för att ändra saker i sista minuten.

iPhone fick sin debut försenad ett par veckor sedan beslutet tagits att byta ut fronten av plast till en med glas av hög kvalitet. Detta har tyska Balda, leverantören av iPhones beröringskänsliga bildskärm beskrivit i en finansiell rapport. De fick i sista stund ändra sin tillverkningsprocess för att kunna leverera skärmar med den nya glasfronten.

Även iMac har fått små ändringar av sin design, som i vissa fall inte hunnit visas upp korrekt på Apples egna internationella webbplatser. I instruktionsfilmen till .Mac visas iMac upp med en Applelogga i silver här i Europa, i USA visas den korrekta loggan i svart. Något som fungerar mycket bra med tanke på svart skärm och svart baksida (med grymt snygg och diskret svart Applelogga).

De förhandsuppgifter om iMac som dök upp innan premiären indikerar att den silverblanka loggan försvann eftersom folk i allmänhet inte gillar att konstant se sin egen spegelbild. Vitt och grått var även de tänkbara färger innan man beslöt sig för att använda den nya varianten i svart.

Även Apples tangentbord har efter det att en första omgång produktbilder producerats bytt skepnad. Ändringen ifråga var att ersätta Appleloggan på Command–tangenten mot texten command.