Det verkar som att iPodfamiljen får se en ny generation födas redan 5 september. Apple ska enligt uppgift presentera något nytt denna onsdag och allt tyder på att det är nya modeller av iPod som gäller.

Den modell det pratats mest om är iPod nano, som kan komma att få videomöjligheter i klass med dagens fullstora iPod, fast med mindre lagringskapacitet. Något i stil med den bredare men kortare iPod nano jag iordningställt här nedan.

Att nya iPodmodeller liksom iPhone kommer att baseras på Mac OS X verkar klart. Men det är mer tveksamt om man redan nu släpper en fullskärmsiPod med samma beröringskänsliga skärm som iPhone. Mitt tips är att en sådan dröjer tills iPhone fått rejält fäste på alla marknader.

En annan nyhet som verkar trolig är att videoförsäljning via iTunes Store i Europa äntligen får klartecken.