Apples presentation onsdag 5 september innebär självklart nya iPodmodeller. Efter att ha gått igenom alla rykten, gissningar och analyser är detta vad jag tror kommer att släppas: Ny iPod med större lagringskapacitet, OS X och Coverflow, men ingen större skillnad exteriört. Ny iPod nano med större lagringskapacitet, OS X och större skärm. iPod shuffle (RED) väntas ta över från dagens iPod nano (RED).

Den trevare man sänder ut med texten ”The beat goes on.” på inbjudan till evenemanget, måste helt enkelt handla om debut för The Beatles restaurerade katalog genom iTunes Store. Textraden är identisk med den sista raden i det meddelande som offentliggjorde att Beatles upphörde som grupp för drygt trettiosju år sedan.

Spring is here and Leeds play Chelsea tomorrow and Ringo and John and George and Paul are alive and well and full of hope. The world is still spinning and so are we and so are you. When the spinning stops – that’ll be the time to worry, not before. Until then, the Beatles are alive and well and the beat goes on, the beat goes on.

Det skulle inte heller förvåna om Paul McCartney spelar live, varför inte med Ringo Starr bakom trumsetet, på den större scen som Apple reserverat denna gång.

TV–program och filmer i HD–format genom iTunes Store borde också vara aktuellt denna gång. Det är många som ställt sig frågande kring varför det dröjt så länge med sådant innehåll, när Apple TV från start haft möjlighet att visa HD.

Nya iPodmodeller innebär att bordet är nästintill färdigdukat inför julhandeln. De två saker som återstår att presentera är Mac OS X 10.5 Leopard i oktober, samt Europeisk iPhone troligen mot slutet av september eller en bit in i oktober. Apples aktiekurs borde med detta besked fortsätta sin klättring upp mot högre nivåer igen.