Apple har bjudit in en mindre skara pressfolk till en lansering tisdag 7 augusti. Inga direkta ledtrådar kring vad som ska presenteras har avslöjats, utom att det helt klart är Mac som står i fokus, det handlar inte om iPhone eller iPod.

Apple Town Hall i Cupertino som Apple använder till sådana här mindre lanseringar rymmer inte särskilt stor publik. Här har bland annat iPod, Intelbaserad Mac mini och iPod Hi–Fi introducerats.

För mig står det ganska klart att en ny iMac, med vidhängande nytt tangentbord, kommer att göra debut här. Men förutom detta borde något mer få plats.

Det mest sannolika komplementet är att även iLife och iWork kommer i nya versioner (’08). Särskilt iLife som medföljande programpaket är ju ett kraftfullt argument för att locka köpare till Apples Macar riktade till konsumentmarknaden.

Men här finns faktiskt även en möjlighet att övriga stationära Macar får en uppdatering. Mac mini har som många uppmärksammat inte uppdaterats på länge. Mac Pro har förutom komplettering med den senaste versionens 8 processorkärnor sett likadan ut väldigt länge. Kan det tänkas att nya varianter av även dessa Macar presenteras på tisdag?

Hursomhelst ska det bli smaskigt med lite mer Macbaserade nyheter efter den iPhonefokusering som varit rådande i ett par månader. En ny iMac vore absolut inte fel för att snabba upp nyhetshanteringen här på enmansredaktionen.