Att fransoserna gillar att göra saker på ett lite eget sätt ”liksom bara för att”, är ju inget nytt. Ibland blir det bra – kan komma på mig att längta efter de sköna mjuka fåtöljerna, djupa fjädringen och den goa rattväxeln hos min gamla faluröda Renault 16 då och då.

Ibland blir det dock mest märkligt med franskt tänkande, vilket Klas i Frankrike kan vittna om. Klas som har suverän koll på svenska Macsajter med kvalitet, bor och arbetar i Frankrike. Sedan han kollat in nya iMac i Cannes, fanns inget annat att göra än att slå till och köpa en iMac själv.

Men att använda ett franskt tangentbord är ingen lek. Omotiverade rockader bland bokstäver och symboler måste göra skrivandet till en plåga. Hoppas du snart får tag i ett nytt svenskt tangentbord Klas.

Klas driver förresten även en stilig forumsida med det självförklarande namnet Machjälpen.