Det är många som fått upp ögonen för Apple på sistone. När företaget får alltfler fingrar i alltfler pajer och alla siffror pekar uppåt är det kanske inte så konstigt.

Slår iPhone så väl ut som det verkar så kan Apples värdering skjuta i höjden rejält. Men med Apples nya sätt att redovisa inkomster för produkter med stort innehåll av tjänster, kommer hela genomslaget finansiellt att visa sig först på lite sikt.

”As for the iPhone, it’s likely we will finally find out just how many units have been sold. It’s difficult to imagine investors allowing Apple to remain silent on sales, as has been the case with the enigma that is the Apple TV. While the initial impact of the iPhone on earnings is likely to be inconsequential, the numbers for such a product introduction will likely be spectacular, complementing a solid quarter for Apple.”

Imorgon är det hursomhelst dags för Apple att redovisa resultatet för tredje kvartalet 2007. Som brukligt innan sådana rapporter redovisas, har Appleaktien idag tagit ett nervöst kliv nedåt. Pressträffen med Apples finansbossar går att lyssna till, direkt via nätet 23.00 svensk tid.