Vi som får vänta några månader till på iPhone, kan ändå tillgodogöra oss några av de finesser som denna heta mobil introducerat.

En av de smartaste funktionerna hos iPhones webbläsare Safari är möjligheten att visa en komplett webbsida i förminskat format. Med nya Opera Mini 4 beta kan du få nästan samma sak fast på din vanliga mobil. Mycket smart och lättanvänt. Opera Mini är förövrigt en riktigt bra webbläsare till mobilen (Javabaserad).

Möjligheten att se YouTube i iPhone är en av de senaste nyheterna. Men du kan få en miniversion av YouTube även i dagens mobiler. Vänligt nog börjar videoletandet med en påminnelse/varning om att video över mobilnät kan bli en dyr historia, ifall du inte har rätt abonnemang.


För dig som vill anpassa din webbplats till iPhone eller ta fram smarta webbapplikationer finns nu webbläsaren iPhoney, denna simulerar hur webb tar sig ut i en iPhone. Detta gäller dock inte Safaris smarta webbzoom enligt ovan.

Såhär kommer i alla fall MaxiMac att se ut ifall Steve Jobs eller någon annan iPhoneanvändare tittar in. Ska bli kul att kolla serverloggarna sedan iPhone släppts.