För att få maximal effekt när en ny produkt introduceras är köer på grund utav potentiell begränsad tillgång till habegärsobjektet ifråga önskvärd. Eftersom Apple inför introduktionen av iPhone verkar ha bullat upp ett rejält lager, kanske vissa inte tänkt ställa upp på köandet som ytterligare ökar effekten av lanseringen.

Steve Jobs går därför lämpligt nog ut med en liten varning att den första omgången iPhone kan komma att sälja slut. Köerna bör självklart maximeras.

”We had to make our best guess as to what the demand was going to be and what supply we were going to put in place many, many months ago. We built factories to build these things and everything. We’ve taken our best guess but it wouldn’t surprise me at all if it ain’t enough.”

Varenda krogägare vet att en kö krävs för att locka fler gäster. Nu är det bara minuter kvar tills dörrarna öppnas för iPhonesugna kunder på USA:s östkust.