Som bekant släpper Apple kontinuerligt information om iPhone, en liten bit i taget. Många både små och stora frågetecken kring vad iPhone klarar av rätas ut på detta sätt.

Säkerhetsmässigt kan det vara bra att veta att iPhone klarar av VPN, samt att iPhone själv går att låsa med en fyrsiffrig kod.

En lång lista på vilka ljudformat och videoformat iPhone klarar av har lagts upp bland de tekniska specifikationerna. Dessutom listas alla tillbehör som ingår i paketet. Inte helt oväntat ingår där en putsduk.

För att aktivera och använda iPhone krävs minst iTunes 7.3 som ännu inte släppts. Räkna med att denna version dyker upp inatt eller imorgon.

Sedan kan det vara av intresse att veta att det inte finns några direkta hinder för att använda iPhone i Sverige. Ja förutom att det blir läskigt dyrt då.

AT&T erbjuder roaming i de större svenska mobilnätverken, men kostnaden avskräcker.

I princip går det alltså utmärkt att hoppa på planet till New York, köpa en iPhone, åka hem till Sverige och använda som vanligt. Förutsatt att du kan teckna abonnemang i USA och har en extrafet plånbok.