Jag var snabb med att lägga en order på equinux TubeStick och har haft denna lilla TV–pinne i ett par veckor nu. Själva hårdvarudelen är suverän, tar in massor med fler kanaler än min vanliga stationära digitalbox.

Mjukvaran The Tube har däremot visat alla tecken på att inte vara färdig att användas seriöst. Därför har jag väntat med att skriva om mina erfarenheter med detta billiga TV–paket tills mjukvaran fått en chans att hinna ikapp hårdvaran.

The Tube 1.1 tycks innebära att min väntan är över. Nu får TubeStick genom denna senaste version av The Tube, tillgång till det mesta som Elgatos välkända mjukvara EyeTV erbjuder.

Timeshift och Déjà Vu låter dig hantera både tittande och inspelning mer flexibelt. Nu går det dessutom att exportera video inte bara i lågupplöst iPodformat utan även till Apple TV samt direkt till iMovie för vidare redigering.

Stöd finns vidare för TV–tablåer och val av olika ljudspår för de kanaler som erbjuder detta. Det här ser mycket lovande ut och jag återkommer med ett mer utförligt test när jag fått chansen att gå igenom nyheterna själv.