QuickTime har dragit till sig intresse från säkerhetsexperter på sistone. Det har visat sig att just QuickTime är en något förbisedd länk gentemot nätet vad gäller säkerhet, både för Mac OS X och Windows. Operativsystem och webbläsare har däremot fått relativt täta säkerhetsuppdateringar.

Nyligen släppte Apple en större säkerhetsuppdatering som tog itu med en hel del brister och nu har man släppt ytterligare en uppdatering av QuickTime. Tas enklast ned genom Programuppdatering under Äpplet i menyn eller som separat installationspaket.

Säkerhetsbrister har även upptäckts i mjukvaran till Samba (fri källkod), som används för skrivardelning och fildelning som en del av Mac OS X. Denna mjukvara är bara påslagen om du valt det själv, för att dela filer och skrivare med Windowsdatorer över nätverk.

En säkrare version finns framtagen, men Apple har inte uppdaterat Samba sedan 2005. Verkar vara läge för Apple att skärpa sig och se över alla komponenter som ingår i Mac OS X.