Mac mini är en liten särling i Apples sortiment. Ursprungligen framtagen för att haka på succétåget iPod, samt vara ett billigt alternativ för PC–användare nyfikna på Mac, har Mac mini fått en alltmer undanskymd plats i Apples produktprogram.

Idag är Mac mini den enda Mac som får hålla tillgodo med den äldre Core Duo processorn. Inga rejäla uppdateringar av modellen har skett på ett bra tag.

Apple TV har dessutom på många sätt tagit upp den nisch som Mac mini tidigare dominerat som personlig mediaserver. Frågan är om Mac mini har någon framtid alls, eller om Apple kan tänkas droppa denna modell inom kort?

För närvarande har jag två Mac mini på datorbordet framför mig och har alltid varit förtjust i Apples mindre datorer. En snar uppdatering av denna sköna lilla universaldator (till ett lägre pris) är åtminstone min förhoppning.