Alan Moore har satt samman en intressant artikel om den nya mobila tideräkningen – före och efter iPhone. Huvudbudskapet är att så fort iPhone är släppt kommer det mesta vad gäller mobil kommunikation att jämföras med iPhone.

”So from June all reviewers around the world will compare all new high-end phones with the iPhone. How near do they arrive in being ”almost as good as the iPhone”. This is the phrase we will see in most reviews of smartphones. And the yardstick in usability will from now on – and my prediction is that for the fore-seeable future of mobile phones – the latest iPhone. A clear watershed moment in the industry. For the first time a major handset device which was designed from the start to be both a multipurpose smartphone and yet easy to use.”

Amerikanska skribenter och analytiker kommer att (åter)upptäcka sådant som vi i Europa och Asien länge känt till vad gäller den mobila marknaden. Som alla vet så har inget fenomen i världen egentligen utspelat sig om det inte inträffat i USA. Den mobila marknadens alla yttringar (där USA ligger efter den övriga världen) är inget undantag från denna regel.