Såväl iLounge som Reg Hardware har tagit en närmare titt på den USB–anslutna videokomprimeraren Elgato Turbo.264.

Elgato Turbo.264 innehåller en krets speciellt framtagen för att koda video med det alltmer använda (inte minst av Apple) videoformatet H.264. Genom att koppla in den lilla Turbo.264 på en ledig USB 2.0–port och installera den medföljande programvaran, kan denna hårdvara ta över komprimeringsarbetet från Macens egen processor. Förvalda format är anpassade för iPod och Apple TV.

Komprimeringstiden blir rejält förkortad med hjälp av turbo.264, samtidigt som Macen egen datorkraft kan användas till annat. I de båda testerna ges bra betyg för snabbhet och integrering med de vanligaste videoapplikationerna. Däremot saknar man möjligheten till lite mer avancerade inställningar, samt alternativ för att använda Turbo.264 tillsammans med DVD–ripparen Handbrake.