Chuck Salter från Fast Company har undersökt hur Disney tagit sitt stora kliv in i den digitala världen.

En stor del av artikeln handlar om det inflytande satsningen på TV–serier genom iTunes Store kommit att spela för mediajätten Disney. Uppköpet av Pixar och Steve Jobs insteg i styrelsen för Disney avhandlas självklart också.

”In September, a small team from Apple met with Sweeney and a few colleagues in a private dining room at the Team Disney building, where Snow White’s dwarves stand 19 feet tall on the facade. Jobs demonstrated the iTunes store for videos, then handed Sweeney a video iPod, which was still top secret. She watched an episode of Lost, with its huge Hawaiian vistas, on a screen smaller than a credit card. Yet the audio was substantial, the resolution sharp. Sweeney felt sure she was holding the future of TV in her hand.”

Disney/ABC har hittills sålt mer än 21 miljoner TV–episoder genom iTunes Store, till ett totalt värde av nästan 42 miljoner USD.