Nu ska jag ta mig friheten att spekulera lite om den närmaste framtiden. Det är nämligen så att två företeelser ligger lite för nära i tiden för att de inte skulle kunna samverka helt excellent.

Nu i maj 2007 ska Apple börja sälja DRM–fri musik med högre ljudkvalitet från EMI. Samtidigt är det så att The Beatles mest kända album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band släpptes för snart fyrtio år sedan, 1 juni 1967.

Vad vore bättre rent PR–mässigt får både Apple och EMI än att kombinera dessa två milstolpar. Beatles nyrestaurerade album kommer säkert inte att släppas i en enda fet laddning, utan lite i taget för att få maximal effekt. Att starta återutgivningen just med Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, direkt i samband med debuten för det nya samarbetet mellan Apple och EMI vore helt perfekt.

Hade jag en tusenlapp över att satsa på att detta slår in så skulle jag inte tveka en sekund. Inom två veckor har vi hursomhelst facit för hur Apple och EMI valt att lansera sitt samarbete.