Sedan start har jag haft som mål att hålla hög kvalitet på det jag bloggar om här på MaxiMac, även vad gäller det som är mer lättsinnigt. Men plöjer man dagligen massor med RSS–flöden och alla möjliga webbplatser så dyker det alltid upp sådant som är intressant, men kanske inte riktigt platsar eller inte har med Apple/Mac att göra.

För att få utlopp för sådana fynd och för att få en egen liten kronologisk journal över nätfisket, drog jag för några dagar sedan igång en mer personlig tumblelog. För detta använder jag den otroligt sköna, smarta och lättanvända bloggtjänsten Tumblr. Detta är Webb 2.0 i kvadrat när den är som allra bäst.

För en snabb introduktion till Tumblr rekommenderas en bra artikel från Lifehacker. Det är otroligt lätt att komma igång med denna sorts klippboksblogg. Bara en mejladress, ett lösenord och sedan är det bara att köra. Ta gärna en titt på min tumblelog cubeXpert också.