AnandTech har testat Hitachis nya hårddisk som har en kapacitet på hela 1 TB (1000 GB). Hitachi Deskstar 7K1000 får ett riktigt gott omdöme och utnämns till den bästa 7200 varv/min hårddisk som testats. Den är vad gäller söktid och överföringshastighet dessutom en värdig konkurrent till hårddiskar som snurrar med hela 10000 varv/min.

”We consider the Hitachi Deskstar 7K1000 the best 7200rpm drive we have tested to date. This is quite the accomplishment considering this is Hitachi’s first 3.5″ form factor drive that utilizes perpendicular recording technology. We found the write performance and sustained transfer rates to be excellent and class leading in several of our test results.”

I detta på AnandTechvis riktigt grundliga test, konstateras dessutom att RAID O (striping) med dagens snabba hårddiskar inte tillför något annat än en testmässig och ytterst marginell hastighetsförbättring. Hitachi 7K1000 är dessutom en väldigt tystlåten och energisnål hårddisk trots att den innehåller fem skivor.