Apples presentation vid NAB–mässan visade verkligen hur seriösa man är vad gäller att täta till minsta lilla lucka i uppställningen för videoplattformen Final Cut.

Final Cut Server är ett helt nytt serverprogram som håller reda på väldiga mängder media. Finns att köpa i två storlekar, upp till tio användare, samt en obegränsad licens. Kommer att börja levereras till sommaren.

Final Cut Studio 2 har nya versioner av de gamla trotjänarprogrammen; Final Cut Pro 6, DVD Studio Pro 4, Motion 3, Compressor 3 och Soundtrack Pro 2.

Ny i familjen är färgkorrigeringsprogrammet Color som har sitt ursprung i ett företagsuppköp Apple genomförde för inte alltför länge sedan.

Här har vi en av de riktigt hårda anledningarna till att skapa en Mac Pro med åtta processorkärnor. Compressor 3 utnyttjar alla processorkärnor fullt ut för att konvertera och spotta ur sig video och audio i alla möjliga format. Just för videokonvertering och 3D–rendering, uppgifter som relativt lätt kan spridas på flera processorer, fungerar en sådan här värstingmaskin som bäst.

Lite färsk och fin hårdvara bjöds det även på. AJA har med sin Io HD skapat en länk som hanterar alla möjliga videoformat utan att Macen behöver jobba ihjäl sig. Med denna smidiga låda i signalkedjan, går det att redigera HD i massor även i fält med en vanlig MacBook Pro.

Apple har smockfullt med filmer som visar upp alla nya program och finesser på sin webbplats. Vill du slå till och beställa Final Cut Studio 2 eller annat godis så går det bra via Apple Store (Svenska Apple Store är ännu inte uppdaterad).