James R. Stoup har ägnat sig åt lite läsarupplysning genom att karakatärisera fyra personer som ofta dyker upp med vilda, felaktiga och dåligt underbyggda skriverier i Applevärlden.

”If you are a long-time Apple user then you have probably heard of the four pundits below. They have written reams of bad advice, poor comparisons, unclear analysis, insane predictions, and general crap. But if you are relatively new to the world of Apple then you might mistakenly assume that these guys actually know what they’re talking about. Rest assured, they don’t”

John C. Dvorak är självklar på listan. Dvorak använder helt medvetet vilda påståenden för att dra trafik och få kommentarer/mothugg till sina alster.

Rob Enderle, George Ou och Paul Thurrott är de tre övriga som får sina fiskar varma i denna klart läsvärda artikel. Tyvärr får dessa relativt kända namn oförtjänt mycket publicitet, genom de som alltför okritiskt rapporterar vidare deras vilda påståenden.

Som tur är finns som motvikt sådana som John Gruber. Han har ofta tagit på sig uppgiften att bryta ned dåligt underbyggda eller helt galna påståenden i sina motsägelsefulla beståndsdelar till allmänt beskådande.