Har du missat att läsa Jerry Useems rejält intressanta artikel om hur Apples satsning på egna butiker gick till så är det dags nu. Som en liten introduktion kan du låta Steve Jobs ge dig en personlig guidning genom världens första skarpa Apple Store år 2001.

Tour of the first Apple Retail Store

Ytterligare en liten historia kring Apples första insteg i butiksvärlden kommer från en teknikjournalist, som i en artikel felaktigt angav Apples hyresnivå för den första butiken till tolv gånger den riktiga nivån. Detta resulterade i ett kritiskt mejl från Steve Jobs, som sedan vändes till en positiv kommentar precis vid invigningen av premiärbutiken.

”One of our reporters in Silicon Valley wrote a story over the weekend about the store opening, and got our lease payment twelve times too high, not realizing we pay annually, not monthly. That just goes to show how much we tech folks have to learn about retail.”